Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 14:44

Održana 8. sjednica Savjeta mladih Grada Požege

Savjet mladih Grada Požege održao je danas svoju 8. sjednicu na kojoj su se našle četiri točke dnevnog reda. Sjednici su nazočili i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Željko Glavić, izrazivši svoje zadovoljstvo aktivnim radom Savjeta.

- Vi ste važan dio našeg društva i uprava vaša mladost i poduzetnost za rješavanje problema može biti nama od velike pomoći. Na ovim se sjednicama učite za neke ozbiljnije stvari. Danas, sutra će možda netko od vas sjediti na mjestu gradonačelnika ili predsjednika Gradskog vijeća, a do tada ćete dobro znati kako funkcionira gradska uprava i kako se donose odluke. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Vijećnici su na današnjoj sjednici raspravljali o Međunarodnom tjednu srednjoškolaca čiju će organizaciju i ove godine podržati te o susretu sa savjetima mladih iz susjednih županija kako bi razmijenili iskustva i primjere dobre prakse.

Savjet mladih ima za cilj omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Požegi i sl.