Ponedjeljak, 25 Rujan 2017 12:37

U OŠ Julija Kempfa svečano otvorena 3. mobilnost Erasmus + projekta "Math is Life"

Učitelji i učenici Osnovne škole Julija Kempfa nositelji su Erasmus + projekta „Math is Life“ u sklopu kojega su ovoga tjedna domaćini partnerskim školama iz Turske, Slovačke i Litve. Danas je u prostorijama škole svečano otvorena 3. mobilnost koja će se sastojati od radionica kuhanja tradicionalnih hrvatskih jela, matematičkih radionica, podučavanja stranih jezika, radionice ukrašavanja licitarskih srca i brojnih drugih aktivnosti.

- Ovaj tjedan ćemo imati radionice matematike u svakodnevnom životu, dakle sve povezano s matematikom. Prva tri dana smo ovdje, zatim idemo na Jankovac i u Smiljan gdje je memorijalni centar Nikole Tesle te na Jadransku obalu, a na povratku ćemo ih upoznati sa Zagrebom. U ovom projektu sudjeluje direktno 30 učenika, a indirektno sudjeluje još 15-ak učenika iz naše škole. - rekao je Zoltan Bartaky, koordinator projekta "Math is life".

Sam naziv projekta „Matematika je život“ puno govori jer se pokušalo povezati matematiku, odnosno pokazati ostalima da je matematika svuda oko nas, da u svakodnevnom životu koristimo matematiku, povezujemo je sa svim predmetima u školi, s dnevnim aktivnostima koje radimo izvan škole.

Ispred Grada Požege gostujuće ravnatelje, mentore i učenike pozdravio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Želim dobrodošlicu svim gostima i nadam se da ćete se ovdje lijepo provesti. Želim da se družite i naučite nešto novo te shvatite da ste vi mladi kao jedno, jer jedna je Europa. Požega je najljepši grad u Hrvatskoj, u to ćete se uvjeriti i sami kada obiđete našu Zlatnu dolinu. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Ukupna vrijednost projekta je oko 120 tisuća eura. Partneri projekta su: Osnovna škola Suadive Ilkokulu iz Kartepea (Turska), Osnovna škola Saltinis progymnasium koja se nalazi u mjestu Taurage (Litva) i Zakladna škola iz Trstica (Slovačka). Projekt je počeo 1.10.2016. i trajat će do 11. mjeseca 2018. godine.