Subota, 23 Rujan 2017 14:48

Održan 2. AgroTour Slavonija - sajam poljoprivrede i seoskog turizma

Poljoprivredna televizija i ove je godine organizirala AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i seoskog turizma koji se danas održao na Trgu Svetog Trojstva u Požegi. Drugi AugroTour sajam okupio je proizvođače iz Slavonije i Baranje, ali i šire, koji se, pored standardnih, bave uzgojem poljoprivrednih kultura koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne, te predstavnike seoskih gospodarstava koja u svojoj ponudi, pored ugostiteljstva, imaju razne zabavne sadržaje.

Ispred organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravio je Thomas Heinz Pandžić, te Luka Balenović, predsjednik Županijske komore Požega pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Ispred Grada Požege koji je i ove godine pružio potporu u organizaciji manifestacije posjetiteljima i izlagačima obratio se gradonačelnik Darko Puljašić.

- Svi vi koji ste ovdje predstavljate svoje proizvode, ono najkvalitetnije što imamo. Budimo svjesni te kvalitete, budimo svjesni da ovo što Slavonija i Hrvatska imaju, drugi moraju izmišljati i plagirati. Nažalost, nerijetko uvozimo nešto što je vrlo sumnjive kvalitete, a naše je najbolje na svijetu, najkvalitetnije i ponašajmo se prema tome kako zaslužuje. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

U ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, nazočne je pozdravila državna tajnica u ministarstvu Marija Vučković.

- Čestitam na organizaciji drugog po redu vrijednog događaja na kojemu sudjeluju vrijedni izlagači i na kojemu se prikazuju standardne, ali i one nestandardne poljoprivredne kulture čime posebno doprinosite i ciljevima Ministarstva poljoprivrede u pogledu diverzifikacije naših ruralnih prostora, te u pogledu primjene inovativnih praksi i stvaranja dodane vrijednosti. – poručila je Vučković.

Poljoprivredna televizija na ovaj način želi omogućiti hrvatskim poljoprivrednicima širenje svog tržišta te im pružiti priliku za predstavljanje kako građanima tako i potencijalnim poslovnim partnerima. Sajam je i ove godine obogaćen zabavnim programom, nastupima kulturno-umjetničkih društava, igrama za najmlađe, nagradama za posjetitelje i nastupima tamburaških sastava.

Foto: Slavonski.hr