Petak, 15 Rujan 2017 10:57

Svjetski prvaci u lovu na šarane na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Darko Puljašić primio je danas požeške ribolovce, višestruke svjetske prvake, Dalibora Banaja i Hrvoja Jakopčevića te njihovog trenera Milana Beslića koji ovoga vikenda putuju u Mađarsku na svjetsko prvenstvo. Natjecanje se održava na jezeru Kapošvar, a Hrvoje i Dalibor idu po zlato, naglasio je trener Beslić.

- Osam dana smo u Mađarskoj, samo natjecanje traje od srijede do subote, ukupno 72 sata i nadamo se dobrim rezultatima. Sve pripreme su obavljene, cijela ekipa s logistikom putuje u nedjelju, 20 članova koji su na usluzi natjecateljima. Dalibor i Hrvoje su vrhunski sportaši, status vrhunskog sportaša prve kategorije imaju priznat od Olimpijskog odbora, a vjerujem kako će svoju izvrsnost potvrditi i u Mađarskoj. - rekao je Beslić zahvalivši gradonačelniku na prijemu.

Ove se godine na svjetskom prvenstvu natječe 26 zemalja s po tri ekipe pa našim ribolovcima put do postolja neće biti lak.

- Veliki je broj natjecatelja i velika je konkurencija. Nadamo se najvišem postolju. Imali smo prije tjedan dana jedno natjecanje na kojemu smo ostvarili jako dobar rezultat, tako da je to bio svojevrstan trening i imamo određene reference za zlato. – rekao je Dalibor Banaj.

Gradonačelnik Puljašić čestitao je sportašima na dosadašnjim uspjesima te poželio puno uspjeha na predstojećem natjecanju.

- Vrlo sam zahvalan i sretan što je ovaj tim vrhunskih sportaša danas ovdje. Kao gradonačelnik, ali i kao sugrađanin, ponosan sam. Ali pitam našu požešku javnost, tko zna da imamo svjetske prvake u svom gradu? Stoga doista moramo raditi na promociji vrhunskih sportaša jer nije sport samo masovni, već evo, dokazujemo da se uvijek može pojedinac izdvojiti zbog iznimnih sposobnosti u sportu ili nekim drugim stvarima. To je ono što želim kroz ovaj mandat, s Požežankama i Požežanima dokazati da mi možemo sami puno toga napraviti, a ovi naši sugrađani, vrhunski sportaši, dokaz su više da je tako.– rekao je gradonačelnik Puljašić dodavši kako će Grad Požega i financijski poduprijeti njihove aktivnosti.

Foto: Slavonski.hr