Četvrtak, 20 Srpanj 2017 11:20

Počela Ljetna škola znanosti u Požegi

Ljetna škola znanosti sinoć je svečano otvorena uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Ferdinanda Trohe. Gimnazija Požega domaćin je Ljetnoj školi znanosti koja okuplja darovite učenike iz cijeloga svijeta te im omogućuje mentorstvo mladih znanstvenika. Organizira ju neprofitna organizacija Društvo za edukaciju van okvira, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Požege.

- Ljetna škola znanosti pruža učenicima srednjih škola širok raspon znanstvenih projekata u području znanosti i tehnologije dajući im jedinstvenu priliku da razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. Zamišljena je kao program u kojem će srednjoškolci iskusiti znanost iz praktičnog pogleda - rekao je jedan od organizatora Sebastijan Dumančić.

Dumančić kaže kako je projekt postao prepoznatljivi brend koji se veže za Gimnaziju i Požegu. Rad na projektima popraćen je večernjim predavanjima renomiranih znanstvenika iz čitavog svijeta, a sva predavanja otvorena su za javnost.

U programu Ljetne škole znanosti ove godine sudjeluju učenici, mentori i predavači iz čak 15 zemalja svijeta. Bit će i dva dana otvorenih vrata.

- Povodom pete obljetnice održavanja u požeškoj Gimnaziji, Ljetna škola znanosti otvorit će svoja vrata svim zainteresiranim učenicima i roditeljima koji žele iskusiti kako je to biti znanstvenik u dva termina, 25. srpnja i 1. kolovoza, u prostorima Gimnazije Požega – najavio je Dumančić.

Izvor: Slavonski.hr