Subota, 08 Srpanj 2017 09:34

Otvorenjem izložbe počeo 8. Po7Art

Zahvaljujući udruzi Po7Art sinoć je u prostoru templarske udruge otvorena izložba kojom je i službeno počeo sedmodnevni program što ga je udruga ove godine pripremila za svoje članove i sugrađane. Tako već osmu godinu za redom u sklopu Požeškog kulturnog ljeta Po7Art predstavlja mlade umjetnike, odnosne sve one ljude koji su za svoj poziv odabrali umjetnost.

Ovogodišnji Po7Art obogaćen je cjelotjednim aktivnostima jer se nakon sinoćnje izložbe program seli na šetalište Stari grad gdje će se tijekom idućega tjedna održavati zanimljive izložbe, radionice, predavanja i glazbene večeri.

- Ove godine smo ni na nebu ni na zemlji, ispod Starog grada, na počecima urbane požeške kulture, gdje bismo htjeli nastaviti urbanu kulturu. Sedam dana ćemo ispod Starog grada slikati i družiti se s ljudima, svirati, u radionicama raditi. Izabrali smo taj dio grada, jer je to zeleno srce grada, gdje bi se mogao odvijati život kao nekada, gdje su se ljudi družili, čitali sjedeći na klupama, slušali ulične svirače, želimo vratiti takav život – kaže Snježana Mekić Delić, začetnica i organizatorica Po7Art-a.

Na sinoćnjoj izložbi radove je izložilo 17 autora: Snježana Mekić Delić, Domagoj Krip, Maja Smoljanović, Hrvoje Fiuri, Ela Štefanac, Ivona Škvorčević, Dario Šipoš , Ana Pavičić, Korana Nikšić, Ivan Devčić, Relja Matičević, Ena Krnčević, Mia Matijević i Marta Gašparić.