Subota, 09 Travanj 2016 10:54

Požeški glumci amateri premijerno izveli Grimma za odrasle

Kazališna amaterska družina Gradskog kazališta Požega  premijerno je sinoć predstavila svoju prvu predstavu - “Grimm je za odrasle”, rađenu prema motivima svjetski poznatih bajki Braće Grimm. Tekst i režiju potpisuje Dario Hak, a glume  Maja Smoljanović, Kornelija Marks, Lidija Lucić, Marina Polgar, Branislav Stojaković, Jasna Čmelar, Monika Kostić, Kazimir Semunović, Anabela Sulić, Alen Laura i Anita Ivičić.

O čemu govore braća u svojim bajkama, jesu li doista samo za djecu ili se njima mogu pozabaviti i odrasli, uživajući neskriveno u okrutnostima kojima su krcate, pitanje je kojim su se pozabavili na požeškoj sceni i članovi Kazališne amaterske družine.

- Pred nas su stavljeni prilagođeni prijevodi gdje su okrutnosti i ubojstva svedeni na minimum kako bi najmlađe uši mogle slušati te priče. Ovim projektom na komičan, surov i pomalo naivan način pokušali smo dočarati ono što je u bajkama Braće Grimm izbačeno, ublaženo ili uljepšano - pojasnio je voditelj družine i redatelj predstave Dario Hak.

Izvor: Slavonski.hr