Četvrtak, 24 Ožujak 2016 07:43

Obilježena 43. godišnjica udruge GFR FILM-VIDEO

U prostorijama udruge GFR Film-video sinoć je otvorena izložba fotografija nazvana „Mi, mladi...“ čiji su autori učenici Gimnazije, Obrtničke te Tehničke škole u Požegi. Bila je to i prilika za predstavljanje nove web stranice udruge, ali i za druženje članova i njihovih posjetitelja.

- Ovom izložbom na neki način proslavljamo 43. obljetnicu udruge GFR Film-video i istovremeno obilježavamo 70. obljetnicu djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture. Izložba koju posjetitelji mogu vidjeti napravili su članovi sekcije mladih naše udruge i tema su mladi u najrazličitijim aktivnostima, od onih ozbiljnih kao što je škola, pa do sportova, izlazaka, putovanja i sve onoga što zanima mlade. Najvažnije je da oni uživaju kada fotografiraju i da pokažu svojim prijateljima i poznanicima što mogu – rekao je prof. Željko Balog, koji udrugu vodi od samoga početka.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti fotografije mladih autora, ali i upoznati se s novim web stranicama udruge koje su također sinoć predstavljene.

- Udruga nikada nije imala web stranicu. Filmski festival koji organiziramo već 24 godine ima svoju web stranicu, a ovo je sada stranica udruge i putem nje želimo komunicirati sa svim potencijalnim korisnicima naših usluga, jer osim Festivala jednominutnog filma, mi imamo Art kino i radionice za velike i male te druge programe i želimo da se što više ljudi, pogotovo mladih, uključi u to – dodao je Balog.

Udruga GFR Film-video osnovana je 1994. godine kao sljednik Kino kluba Gimnazija osnovanog 1973. i Filmske radionice osnovane 1978. godine. Od samoga osnutka, glavna su područja djelovanja udruge snimanje filmova raznih žanrova, promicanje filmske umjetnosti putem programa Art kina, filmska edukacija mladih te organizacija međunarodnog filmskog festivala - Hrvatski festival jednominutnih filmova.