Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 14:56

Marijan Crnjac izabran u predsjedništvo Koordinacije savjeta mladih RH

U organizaciji Savjeta mladih Grada Trogira i Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske, protekloga je vikenda u Trogiru održana konferencija pod nazivom "Mladi i EU". Održana je i izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih RH, osnovane radi još većeg umrežavanja mladih i njihovog zalaganja za zajednički boljitak, a za potpredsjednika Koordinacije izabran je Marijan Crnjac, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.

Uz Crnjca, konferenciji i skupštini nazočili su i Ivan Svjetličić te Dalibor Vranić, članovi Savjeta mladih. Koordinacija savjeta mladih RH je udruga, osnovana radi još većeg umrežavanja mladih, te njihovog zalaganja za zajednički boljitak kvalitete života među mladima na razini cijele Hrvatske. Sastoji se od predstavnika 28 savjeta mladih, i broji stotinjak članova, a u skorije vrijeme sigurno će se još savjeta iz Hrvatske uključiti u ovu hvalevrijednu udrugu. Sigurni smo da će koordinacija kroz izvjesno vrijeme imati velike rezultate, povezat ćemo se sa resornim ministarstvom i sudjelovati u brojnim projektima. Kao član predsjedništva, svakako ću pozvati članove koordinacije u Požegu na neki od budućih sastanaka. Treba napomenuti kako nam je punu potporu dala i Udruga gradova RH.

Ovo je zasigurno najveći uspjeh Savjeta mladih Grada Požege od njegovog nastajanja, a odabir mene za člana predsjedništva dokazuje vrijednost našeg savjeta. Odabir članova predsjedništva organiziran je na način da su kandidati tjedan dana prije izborne skupštine dostavili CV i motivacijsko pismo svim budućim članovima, te su članovi na izbornoj skupštini birali svoje kandidate.