Nedjelja, 20 Ožujak 2016 08:46

Požeški Ličani dodijelili Gradu Požegi zlatnu plaketu za dugogodišnju suradnju

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege organiziralo je sinoć svoju 20. „Ličku večer“, tradicionalnu zavičajnu priredbu koja okuplja Ličane iz Požeštine i Slavonije te njihove prijatelje i uglednike iz javnoga života, ali i brojne predstavnike ličkih udruga iz drugih krajeva Hrvatske.

Tako su među više od 400 posjetitelja ovogodišnje požeške "Ličke večeri" bili saborski zastupnik Pero Ćosić iz Slavonskoga Broda, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović, njegov zamjenik Darko Puljašić, predsjednik požeškoga Gradskoga vijeća Nino Smolčić i drugi.

- Nakon uspješnih dvadeset godina, slobodno se može reći kako je vaša udruga djelovala na povezivanju Slavonije i Like te da ste velike promjene donijeli u kulturni život našega grada, pa uz zahvalnost za dosadašnji plodan rad, želim da i ubuduće nastavite predano raditi, uspostavljati suradnju i povezivati ovaj kraj sa svojom Likom - kazao je gradonačelnik Neferović, obraćajući se okupljenima, koje je pozdravio i župan Tomašević.

Predsjednik „Vile Velebita“ dr. Josip Fajdić uručio je tom prigodom zlatne plakete za 15 godina suradnje i aktivnosti u udruzi, a dobili su ih, među ostalim i Grad Požega, tvrke Spinot, Alles i Poljana, zatim Stjepan   Jeršek Štef i drugi, dok su srebrne plakete za desetogodišnju suradnju dobili Požeško-slavonska županija, tvrtke AC Radić i Jani, zatim pojedinci Zdravko Šag, Joso Orešković, Jozo Jurković, Ivo Bušić, Stjepan Šop, Milan Majetić, Zlatko Vuković, Ivan Ceranić, Ante Kolić i drugi.

U programu 20. "Ličke večeri" nastupili su StjepanJeršek Štef, osječki tamburaši Džentlmeni, solistica Ivana Galović i sastav Plitvički bećari iz Cetingrada s pjesmama ličkoga kraja, a zapjevao je i požeški "vinski kardinal" Vlado Bauer, zatim mješoviti pjevački zbor požeške „Vile Velebita“, koji je pod dirigentskom palicom Monike Sakač Botički otpjevao državnu himnu te nekoliko ličkih izvornih pjesama.