Utorak, 26 Studeni 2013 10:06

Tribina - Ratnik u miru

Hrvatski branitelj ne smije biti izopćen iz hrvatskog društva - poruka je doktora Gorana Dodiga, predstojnika Psihijatrijske klinike KBC Split, na tribini „Ratnik u miru“, održanoj jučer u Gospodarskoj komori Požeško-slavonske županije. Mir na hrvatski način, ignoriranje onoga što se dogodilo u vrijeme rata, medijska okupacija Hrvatske samo su neke teme koje vode prema pitanju do kada će hrvatski narod uništavati sam sebe.

- Stres nije neizlječiva bolest, ali ako nastavimo s ovakvim modelom, stanje u državi će se još pogoršati i posao će sve teže nalaziti mladi ljudi. Zato si ne smijemo dopustiti sjeći korijenje Republike Hrvatske – rekao je Dodig. Uz teme vezane za Domovinski rat dotakao se i tema vezanih uz hrvatsko gospodarstvo, sve jačeg utjecaja stranih zemalja na bankarstvo, sve lošiji izvoz i sve veći uvoz te rješenja za ovu situaciju koja nije bezizlazna.

Uz izložbu "Dani poslije 2" ovom tribinom Udruga HVIDR-a obilježila je 22. obljetnicu tragične pogibije 11 hrvatskih branitelja na bazi 'Papuk'. Na tribini je bio i zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić, župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Ferdinand Troha.

Vezani sadržaji