Nedjelja, 27 Listopad 2013 10:33

12. susreti zborova umirovljenika Županije

Blizu pet stotina pjevača sudjeluje na 12. susretu zborova umirovljenika, koji se u restoranu Sara Babin Vir održava u organizaciji Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

– Naša županija ima 22.000 umirovljenika, to je toliko mogućnosti i izazova. – rekao je pored ostalog župan Alojz Tomašević, otvarajući smotru uz poziv: - Vi ste se borili vrijedno i izgrađivali ovu našu županiju i domovinu, stoga vas pozivam, vašu djecu, vaše unuke, u ovo vrijeme kada svi govore kako ništa ne valja, kako se ništa ne može, kako se propada, da zajednički kažemo - pred nama imamo Božju pomoć i vrijedne ruke, kvalitetne ljude i samo zajednički moramo još više svi raditi, kako ste vi to činili. Pozivam vas da županiju stavimo na ono mjesto koje joj pripada, a to je u vrhu razvijenosti RH. -

Gradonačelnik Vedran Neferović, pozvao je sve umirovljenike na iskrenu i toplu suradnju, jer su bogatim životnim i radnim iskustvom itekako zaslužili da Grad Požega brine o njihovim potrebama. Zvonko Čorak, predsjednik Matice umirovljenika Županije zahvalio je na potpori za ove susrete, ali i druge aktivnosti koje umirovljenici organiziraju.
Na susretima su nastupili zborovi iz Jakšića, Vetova, Kaptola, Požege, Pleternice, Velike, Brestovca i Pakraca-Lipika.

Vezani sadržaji