Petak, 15 Svibanj 2015 11:55

Sportske igre mladih - Turneja radosti

Navijačko raspoloženje u Grabriku je na vrhuncu na samom početku požeškog dijela Turneje radosti Sportskih igara mladih. Matej Jaroš, dvostruki hrvatski prvak u moto crossu u pratnji mladih sportaša, s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i Mirelom Sertić Janković, članicom Organizacijskog odbora, zapalio je vatru Igara. Mlade sportaše pozdravio je gradonačelnik sa željom za dobro sportsko reaspoloženje i zabavu. Najbolje je pozvao na prijem u Gradskoj kući.

Slogan igara je „Živimo život bez droge jer droga uzima život", a održavaju se 18. godinu. To je jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe. U 2014. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo preko 62.000 natjecatelja. Organiziraju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije. Osim u Hrvatskoj, održavaju se još Bosni i Hercegovini i Srbiji, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.

Učenici osnovnih i srednjih škola od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Oni koji postignu najbolje rezultate sudjeluju na finalnom natjecanju koje je svakog ljeta održavaju u Splitu.

Pogledajte fotogaleriju!