Petak, 15 Svibanj 2015 07:13

U Cirakiju otvorena izložba slika Vjekoslava Stipice

U Galeriji Ciraki postavljena je izložba akademskog slikara Vjekoslava Stipice iz Splita, za kojeg je već u najavi rečeno da je neponovljivi slikarski romantičar i izuzetni crtač. Potvrđuje to 40-tak izloženih radova svojom tematikom i umjetničkim dojmom koji stvaraju kod publike.

Vjekoslav Stipica, splitski akademski slikar, završio je školu primjenjene umjetnosti u Splitu (grafički smjer) u klasi profesora Jakova Budeše, a nakon toga Akademiju Likovnih umjetnosti u Zagrebu, također grafički smjer, u klasi profesora Frane Baće. Bio je profesor na Akademiji u Splitu. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo. Izlagao je na preko 100 kolektivnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi: Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, Parizu, Obersdorfu, Trstu, Udinama, Pescari, Beču, Hamburgu, itd...

O tematskoj odrednici sam kaže: "Dijete sam Dalmacije, krša, to je ambijent koji teče mojim žilama, ali jednakom snagom se veselim i drugim ambijentima i pejzažima jer to su stvari koje upijam emotivno, bilježim i memoriram. I ovdje kod vas pronašao bih puno motiva koji me oduševljavaju." Izložbu je organiziralo Gradsko kazalište, a otvorila ju je ravnateljica Valentina Soldo.