Utorak, 05 Svibanj 2015 08:26

U posjetu Mihaljevcima, Golobrdcima i Novim Mihaljevcima

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović, nastavljajući obilazak mjesnih odbora, jučer je poslije podne posjetio sjeverna prigradska naselja – Mihaljevce, Golobrdce te Nove Mihaljevce. U pratnji svojih zamjenika i suradnika, gradonačelnik se susreo s čelnicima spomenutih mjesnih odbora te brojnim mještanima.

Razgovaralo se o infrastrukturnim i drugim problemima koji muče tamošnje stanovnike. U Mihaljevcima će tako, na inicijativu gradskoga vijećnika Vlade Solde, upravo ovih dana biti postavljeni stupovi javne rasvjete uz dječje igralište pokraj mjesne škole, kako bi djeca u ljetnim mjesecima mogli duže biti na igralištu. Poradit će se i na uređenju poljskih putova, popravku poprilično devastiranoga mjesnoga autobusnoga stajališta te na uređenju mjesnoga groblja.

U Golobrdcima se gradonačelnik uvjerio kako su izvedeni nedavni radovi na sanaciji putova i odvodnje, odnosno čišćenju i uređivanju kanala za odvodnju površinskih voda u dužini od približno jednoga kilometra. Naime, u kišnom razdoblju kanali nisu mogli primiti sve vode koje su se slijevale, tako da je područje uz cestu bilo plavljeno. Radovima su bili obuhvaćeni prokopi kroz cijelo selo, uređenje je obavljeno na traženje Mjesnoga odbora Golobrdci, a financirano je u iznosu od 24.000 kuna proračunskim sredstvima Grada Požege. Gradonačelnik je prilikom obilaska izvijestio mještane Golobrdaca kako je Grad prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kandidirao upravo njihov mjesni dom za sufinanciranje njegove energetske obnove (izmjena stolarije, uređenje krovišta i fasade), a uz to će im ove godine pomoći i urediti jedno autobusno stajalište s nadstrešnicom te sanirati jedno divlje odlagalište.

Na sastanku u Novim Mihaljevcima, gradski su čelnici doznali što je još potrebno uraditi u tom prigradskom naselju u kojem je lani, podsjetimo, na zahtjev mjesnoga odbora izgrađen zid uz mjesni dom. Idući korak, kazao je gradonačelnik okupljenim mještanima u mjesnom domu, bit će priključak na kanalizaciju spomenutog doma, kako bi se nagodinu moglo urediti i parkiralište ispred njega. Grad će ove godine u Novim Mihaljevcima još urediti nekoliko stotina metara poljskih putova koji zahtijevaju sanaciju.

U razgovoru s okupljenim mještanima u sva tri sela, utvrđene su i druge potrebe kako bi se tamo pospješila kvaliteta življenja. U Mihaljevcima, ali i Novim Mihaljevcima tako je i dalje prisutan problem nasipa uz Veličanku. Prvi se problem mora riješiti u Hrvatskim vodama, prema kojima će Grad opet ići sa zahtjevom za sanaciju, pa je gradonačelnik najavio kako će se idući tjedan ponovno susreti s čelnicima Hrvatskih voda u Požegi te i s njima još jednom obići taj dio grada.

Opširniju galeriju fotografija s obilaska spomenuta tri prigradska naselja možete pogledati na službenoj facebook stranici Grada Požege - ovdje.