Petak, 01 Svibanj 2015 11:30

6. Požeški kotlić u parku pored Orljave

Tradicionalno prvosvibanjsko kuhanje na otvorenom danas je okupilo pedesetak majstora u pripravljanju čobanca na 6. Požeškom kotliću u parku pored Orljave. Prema odluci ocjenjivačkog suda, najbolji je čobanac skuhao Miroslav Milovuković iz Orahovice, drugi je bio čobanac Mate Klinčića iz Pleternice, a treći Peje Čorluke iz Požege. Nagrade pobjednicima je uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Prve vatre zadimile su okoliš već jutros, a kuharsko natjecanje slijedilo je nakon otvorenja. Ugodan boravak, uspješno kuhanje i uz sve to i dobro raspoloženje poželio je kuharima i njihovim prijateljima gradonačelnik Veran Neferović te natjecanje proglasio otvorenim.

Turistička zajednica Grada Požege, organizator natjecanja, pobrinula se da svaki natjecatelj dobije meso i drva, a za začine i pribor morali su se pobrinuti sami.

Iako će stručna komisija ocijenila kakav je koji čobanac i tko su najbolji majstori, najvažnije je ipak bilo dobro raspoloženje koje prati cijeli događaj. Kuhari su imali svoje ekipe, ne samo kao pomoć u kuhanju, već i za kasnije konzumiranje uz pjesmu i svirku TS "Bisernica".

Pogledajte fotogaleriju!