Srijeda, 29 Travanj 2015 14:59

SAVJET MLADIH GRADA POŽEGE – Predsjednik Marijan Crnjac, zamjenik Dalibor Vranić

     Na konstituirajućoj sjednici Savjet mladih Grada Požege većinom glasova izabrao je Marijana Crnjca za predsjednika i Dalibora Vranića za njegovog zamjenika.

     Savjet mladih ima za cilj omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Požegi i sl. Uz danas izabranog predsjednika i njegovog zamjenika u Savjetu se nalaze Daniel Majer, Teodora Raguž, Aneta Marinović, Ivan Svjetličić, Ivan Legac, , Klara Rajnović i Marijana Puljić.Prigodnim riječima članove Savjeta mladih pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović. "Nadam se da ćete kroz svoj doprinos u radu Savjeta mladih iznijeti svoja razmišljanja i ideje i uvjeren sam da ćete biti puno aktivniji nego prošli saziv. Drago mi je da među vama ima onih koji su već do sada ostvarili lijepe rezultate u svom školovanju i radu kroz neke udruge i aktivnosti u Gradu Požegi. Nadam se da vi sami, ali i kroz kontakte s vašim prijateljima, vršnjacima, možete ukazati na ono što nije dobro te dati dobre prijedloge i pomoći u riješavanju nekih problema u gradu," naglasio je gradonačelnik Neferović.

     "Nisam član niti jedne političke stranke, predsjednik sam i osnivač Požeške udruge mladih aktivista koja u zadnje vrijeme ima vrlo dobre rezultate i društveni život se među mladima itekako poboljšao, mladi su počeli "disati" i određene stvari su se promijenile. Prijavio sam se za predsjednika iz razloga što, osim s udrugom, želimo podići mogućnosti mladih na još jednu višu razinu i smatram da kao savjetodavno tijelo možemo još bolje surađivati s gradom," naglasio je predsjednik Savjeta mladih Marijan Crnjac.

     "Trenutno studiram u Austriji i pri završetku sam i iako već sedam godina ne živim u Požegi, ona je u mom srcu. Uskoro se vraćam i kroz svoje školovanje upoznao sam puno ljudi. Znam koji su problemi mladih na europskoj razini, koji su problemi na lokalnoj razini, ima kontakte, sudjelujem aktivno u raznim radionicama i kako je ovaj tjedan Europski tjedan mladih drago mi je da baš sada imamo ovu konstituirajuću sjednicu. Imam iskustva, znam puno o europskim projektima i svojim znanjem želim dati doprinos i u ovom Savjetu mladih," naglasio je zamjenik predsjednika Savjeta mladih Dalibor Vranić.