Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 12:33

U Noći knjige preko 20 događaja

- U Noći knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici očekuju vas 24 različite aktivnosti, među kojima imamo izložbe, slušaonice, sajam knjiga, ples, pričaonicu, natječaje, predavanje s prezentacijom, licitacije, film, dramski nastup, radionice, igre i na kraju glazba. Ova godina je posebna godina za Gradsku knjižnicu i čitaonice u Požegi, jer slavimo 170 godina od utemeljenja. Bez obzira što Noć knjige nije centralni događaj ove obljetnice, mi ćemo u Noći knjige obilježiti taj datum, svečanim predavanjem s prezentacijom, kojim ćemo pokazati dugogodišnju tradiciju knjižnične djelatnosti u Požegi, s projekcijama za budućnost – najavila je danas na konferenciji za novinare Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, s Vlastom Peći-Marčetić, voditeljicom Odjela za odrasle i Snježanom Poljak, voditeljicom Dječjeg odjela.

Noć knjige će u četvrtak u požeškoj knjižnici trajati od 18 – 01 sati s bogatim i raznovrsnim programom, za sve uzraste i sve ukuse ljubitelja knjige, filma ili glazbe. Izložbe, slušaonica, sajam knjiga, igre i dr. organiziraju se za djecu već od 18 sati, dok će za odrasle program krenuti svečanim predavanjem s prezentacijom - 170 godina Gradske knjižnice i čitaonice. U prigodi 35. godišnjice smrti Alfreda Hitchkocka moći će se pogledati dva filma ovog velikana filmske umjetnosti, a u prigodi 100. godišnjice rođenja Franka Sinatre moći će se slušati glazba i uz to zaplesati valcer ili foxtrot uz mentorstvo Ilijane Lončar.

U 22:30 bit će otvorena izložba fotografija natječaja „Knjiga svaki dan" i proglašeni pobjednici. Ponoćni jazz izvest će potom Zvjezdan Marjanović sa svojim ansamblom. Većina događanja bit će u novoj zgradi knjižnice, koja iako nedovršena, postaje mjesto okupljanja ljubitelja knjige i društvenih zbivanja uopće.

Program Noći knjige objavljen je ovdje!