Petak, 25 Listopad 2013 21:28

"Kreket" u Gradskom kazalištu

U produkciji Teatra Exit i Scene Gorica u Gradskom kazalištu Požega izvedena je predstava neobičnog naziva „Kreket“. Ovaj dramski uradak nastao je prema tekstu Davida Mameta, u režiji Renea Medvešeka na temu razmaženog princa koji, nakon što se pretvori u žabu, mora dobiti poljubac nesebične ljubavi kako bi se vratio u svoj ljudski lik.

Predstava „Kreket“ poučnog je karaktera i na poseban način govori o jednostavnosti života i našim osobnim ograničenjima i predrasudama. - I nerijetko tek kada smo na dnu, iz žablje perspektive, spoznajemo pravu veličinu ljudske malenkosti i sagledavamo je u odnosu spram čudesnog i neshvatljivog beskraja svemira. I tada ostajemo bez riječi. Spoznajemo. Čudimo se. Divimo se. Zahvalni smo. Postajemo ljudi. Sve ostalo je kreket – riječi su redatelja Renea Medvešeka. U predstavi glume Luka Dragić, Mia Anočić-Valentić, Ivan Grčić te Bebe Na Vole. Kostimografiju potpisuje Milena Medvešek, a scenografiju Tanja Lacko.

Svoju rodnu Požegu i Gradsko kazalište posjetila je i Ines Bojanić, nedavno imenovana umjetnička voditeljica Scene Gorica. Našu poznatu glumicu pozdravio je gradonačelnik Vedran Neferović, zahvalivši se Ines na njezinom dolasku sa željom da što češće posjeti svoj rodni grad i njegovo kazalište.

Prije predstave u Galeriji Ciraki otvorena je izložba „Zagrebačkim ulicama“ čiji su autori Davor Curić, Jadranko Markoć, Krešimir Mehičić, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin i Vesna Špoljar.

Vezani sadržaji