Utorak, 14 Listopad 2014 13:04

Počinje bogati "Mjesec hrvatske knjige"

„Mjesec hrvatske knjige" počet će u požeškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici pričaonicom i plesom za djecu, odnosno književnom večeri Udruge zavičajnih pisaca i slikara pod nazivom „Zajedno ususret ljubavi" za odrasle. Sve do 15. studenog nemalo svakodnevno održavat će se za djecu i za odrasle pričaonice, radionice, književne večeri, izložbe, projekcije filmova, gostovanja književnika, predavanja, promocije pa sve do degustacija i kviza. Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je ljubav, a njen središnji moto, parafraza Raymonda Carvera „O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi'".

Osim „domaćih snaga" bit će zanimljivih gostiju, kao npr. Silvija Šesto, Sanja Pilić, Ivana Kranželić, Aleksandar Stanković itd. U svakom slučaju, priređen je bogati program u kojem svi ljubitelji knjiga i čitanja imaju dobar razlog posjetiti neki od priređenih programa.

Predstavljajući program „Mjeseca hrvatske knjige" ravnateljica Aleksandra Pavlović sa svojim suradnicama pozvala je sve uzraste sugrađana da posjete knjižnicu, jer će lijepe riječi uz kreativnost i zanimljivosti biti svakodnevno.